03.09.23

Заступник військкома Одещини причетний до корупційної схеми з допомоги ухилянтам

Заступник обласного військового комісара Одещини підполковник Валерій Радецький маж відношення до корупційної схеми з виготовлення документів для ухилянтів.

Попри призначення нового військового комісара Одеського обласного ТЦК і СП, Радецький уникнув звільнення, наказав своїм «бігункам» тимчасово залягати на дно, аби утриматись на посаді.

Підполковник разом із Вячеславом Кушнеровим мають мережу посередників, які збирали гроші з ухилянтів.

Поліція разом із контррозвідкою СБУ та спецпрокуратурою у сфері оборони Південного регіону спіймали одесита-посередника, який брав з ухилянтів по вісім тисяч доларів для оформлення документів про зняття з військового обліку з правом виїзду за кордон. Зловмисника затримали з грошима. Він дав свідчення, що ніс гроші підполковнику Радецькому, розповів про інші епізоди, деталі функціонування системи ухилу від призову та вказав на посадових осіб, задіяних у злочинному угрупованні.

До того ж в Радецького є гарні контакти в судах. Його дружина Владислава Радецька є начальником відділу режимно-секретної роботи Апеляційного суду Одеської області, також була задіяна у корупційній «схемі мародера Борисова».

Читайте також: Колишній військком Одещини Борисов міг співпрацювати з розвідкою ворога