16.09.23

Бізнесмену Боруховичу (Грановському) призначили заставу понад 120 мільйонів



Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід ще одному підозрюваному у справі про заволодіння аеропортом «Одеса» та привласнення 2,5 млрд гривень доходу. Зокрема Алексу Боруховичу (Олександру Грановському) призначили заставу, а також зобов’язали носити браслет.

За інформацією САП, 13 вересня суд частково погодив клопотання прокурорів та застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 120,780 мільйонів гривень. Також бізнесмен має виконувати інші процесуальні обов’язки, зокрема носити електронний браслет, не виїжджати за кордон та інше.

Нагадаємо, 7 вересня іншого фігуранта Бориса Кауфмана взяли під варту в залі суду.

На початку 2000р. Грановський пішов у політику. У 2002-2006 рр. був народним депутатом України IV скликання від фракції СДПУ(о), членом Комітету з питань бюджету Верховної Ради України. На парламентських виборах 2006р. балотувався від опозиційного блоку «Не Так!», де був 14-м у списку. Однак ця політична сила до ВРУ не потрапила.

Алекс Борухович-Грановський - президент секти «Всесвітній ХАБАД» (World Chabad International Fund), членом Опікунської ради Єврейської Конфедерації України, президент єврейської громади Одеси. 

20 лютого 2019 року Інтерпол на прохання Ізраїлю оголосив Алекса Боруховича у розшук. Правоохоронні органи Ізраїлю підозрювали його в розкраданні, мошенництві за обтяжуючих обставин і махінацій із цінними паперами на суму в 60 мільйонів доларів протягом 2012—2016 років.

21 жовтня 2022 року НАБУ та САП повідомили, що вважають 
Боруховича організатором корупційної схеми на АТ «Одеський припортовий завод», та оголосили його розшук.