26.10.23

Україна нарощує виробництво боєприпасів - Данілов

Україна планує збільшити виробництво боєприпасів найближчим часом. Проблеми з озброєнням існують як у Збройних Силах України, так і у російської сторони. 

Таку заяву зробив Олексій Данілов, секретар Ради національної безпеки та оборони України, в рамках телемарафону.

Данілов наголосив, що витрати на боєприпаси зараз надзвичайно великі, немає аналогічних прикладів з часів Другої світової війни. Проте, він впевнений, що Україна разом із своїми партнерами зможе вирішити цю проблему.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  США збираються передати Ізраїлю боєприпаси, які призначалися Україні, - ЗМІ

Секретар РНБО зазначив, що партнери на Заході постійно розширюють свої потужності, але нарощування виробництва боєприпасів займе певний час. Втім, приватні компанії України, які також займаються цим питанням, вже встановлюють обладнання на підприємствах і найближчим часом очікується зростання виробництва.

У той же час, Європейський Союз відстає від своїх планів щодо надання Україні 1 млн артилерійських снарядів до березня. Хоча минуло вже більше половини запланованого терміну, план виконано лише на 30%. Ця інформація передана Bloomberg, з посиланням на свої джерела.

Раніше ЄС обіцяв надіслати Україні артилерійські боєприпаси протягом року, спочатку за рахунок наявних запасів, а потім шляхом укладення контрактів на спільні закупівлі та розширення виробництва. Однак, з міркувань обсягу укладених контрактів, Європейський Союз може не досягти своєї мети. Деякі держави-члени ЄС приватно звернулися до відділу зовнішньої політики блоку з проханням продовжити термін поставки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  США вчетверо збільшать виробництво снарядів для України