13.06.24

Українські розробники створили надпотужну систему РЕБ, що повністю виводить з ладу російські дрони

Українська компанія «Піранья-Тех» представила нову мобільну систему протидії безпілотним літальним апаратам — МСПБПЛА-12. Cистема здатна ефективно глушити радіосигнали в 14 різних діапазонах частот від 200 МГц до 6000 МГц, що змушує ворожі дрони втрачати управління, сигнал або й взагалі падати.
МСПБПЛА-12 була створена для ускладнення або навіть повного зриву завдань, які виконують ворожі оператори безпілотників. Вона здатна перешкоджати управлінню дронами, глушити відеосигнал, заважати використанню систем геопозиціонування і позбавляти дрони телеметричних даних. Це може призвести до падіння ворожих дронів, їхньої дезорієнтації в просторі та зриву місій.
МСПБПЛА-12 має загальну вихідну потужність до 1500 Вт, оснащена зовнішніми спрямованими антенами високого посилення та захистом від пошкоджень антен або радіочастотних кабелів.
Для запобігання перегріву апарат автоматично вимикається при досягненні температури 65 °C і знову вмикається при 50 °C. Живлення може здійснюватися від акумулятора або генератора, час автономної роботи від батареї складає до 60 хвилин.
МСПБПЛА-12 може бути використана у військових операціях, спеціальних місіях та для захисту важливих об'єктів, таких як аеропорти та нафтосховища, від атак дронів-камікадзе. Основні переваги системи включають її високу потужність і дальність дії, мобільність, зручність використання, універсальність і автономність.
Комплектація системи включає підіймальний механізм, механізм направлення антен, електронні блоки постановки завад, спрямовані антени, блок живлення і пульт керування. Виробник надає гарантію на зберігання системи протягом 24 місяців, на експлуатацію — 12 місяців, а на акумуляторну батарею — також 12 місяців. Заявлений термін служби МСПБПЛА-12 складає не менше 5 років.
Нагадаємо — торік у серпні «Піранья-Тех» представили шосту модифікацію антидронової рушниці «5 РАдК». Пристрій має потужність 150 Вт і справляється з ворожими безпілотниками на відстані до 1,5 км.