22.07.23

Екс-воєнкому Одеси повідомили про підозру, але він зник


Колишньому одеському воєнкому Євгену Борисову повідомили про підозру.

Екс-начальник Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки підозрюється у незаконному збагаченні на сотні мільйонів гривень та умисному ухиленні від несення служби. Під час досудового розслідування правоохоронці зібрали величезний власний масив доказової бази. Проте для повноцінного та неупередженого розслідування вивчались й повідомлення ЗМІ. Про це 22 липня повідомили в Державному бюро розслідувань.

У Бюро зазначили, що детективи також вивчать матеріали Національного агентства з питань запобігання корупції, яке також виявило ознаки незаконного збагачення у Борисова на понад 188 млн грн.

Скандальному екс-воєнкому загрожує до 10 років тюрми. При цьому правоохоронці не знають де перебуває фігурант, бо «місцезнаходження підозрюваного уточнюється».

Український президент Володимир Зеленський також відреагував на повідомлення про підозру колишньому одеському воєнкому.

Сьогодні правоохоронці доповіли мені про ситуацію з колишнім одеським військкомом. Йому повідомлено про підозру за фактами незаконного збагачення та порушення порядку несення військової служби. Логічно, що самим лише звільненням ця історія не мала завершитися. Державне бюро розслідувань та Офіс Генерального прокурора продовжують необхідні слідчі та процесуальні дії. Усі деталі, які можна оприлюднити, правоохоронці обов'язково представлять суспільству. Та й загалом триває перевірка територіальних центрів комплектування, тобто військкоматів. І кожне таке «кабінетне» порушення десь у військовій ієрархії, будь-яка спроба якось там збагатитися принижує наших воїнів, наших героїв. Відповідальність за порушення – неминуча

Як інформує пресслужба ДБР, слідчі зібрали величезний масив доказової бази, серед них розслідування у ЗМІ та матеріали НАЗК, яке виявило у ексвійськкома ознаки збагачення на 188 мільйонів гривень.

Колишнього військкома підозрюють:

  • у придбанні уповноваженою особою активів, вартість яких більш ніж на 6500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян перевищує його законні доходи (ст.368-5);
  • у неявці військовослужбовця на службу без поважних причин, за умов воєнного стану (ч.5 ст.407);
  • в ухиленні військовослужбовця від несення обов’язків військової служби шляхом обману, вчинене за умов воєнного стану (ч.4 ст.409).

Таким чином йому світить близько 10 років ув’язнення.

Втім, судячи з інформації ДБР, нині місцеперебування Борисова не встановлено, а сам він, мабуть, ховається від слідства.