31.12.23

Колишній глава Мюнхенської безпекової конференції закликає надати Україні ракети Taurus

"Чому Захід не переходить від пасивної до активної політики?".



Колишній німецький дипломат, ексголова Мюнхенської безпекової конференції Вольфганг Ішингер переконаний, що Україні потрібно передати ракети Taurus. Про це він написав у своєму Twitter.

"Чому Захід не переходить від пасивної до активної політики? Меседж Путіну має бути таким: якщо знову будуть напади на цивільні українські цілі, тоді наступного дня буде доставлений, наприклад, Taurus. Це ваш вибір", – зазначив Ішингер.
Він назвав поганою нинішню стратегію Заходу щодо його реагування на дії Москви. Також дипломат наголосив, що цілком підтримує дипломатичні варіанти, якщо такі є.

Як повідомлялося, передачі Україні крилатих ракет Taurus з радіусом дії 500 кілометрів вимагають у Німеччині багато політиків як опозиції, так і правлячої коаліції. Водночас канцлер ФРН досі не підтримує цю ідею. Берлін постійно підкреслює, що надана ним зброя не може застосовуватися по об’єктах на території Росії.

Раніше глава Міністерства закордонних справ Чехії Ян Ліпавський заявляв, що європейским урядам варто нагадувати своїм громадянам, що в Україні стримується російська агресія, яка може нести безпосередню загрозу країнам ЄС, а тому «втомитися від України» тотожно "втомі від власної безпеки".