23.11.21

ГОЛОВНИЙ УРОК МАЙДАНУ


Який головний урок нам дають події зими 2014? 

Урок цей один і ясний: НІКОЛИ, НІКОЛИ, ЗА ЖОДНИХ ОБСТАВИН, не ставати по один бік з глобалістами. Навіть якщо вам здається, що це тимчасово, і тільки випадковий збіг інтересів.

Якщо у вас збіглись глобальні інтереси з діячами, які проповідують толератність і заміну українців чужинцями, у вас якесь гівняне цілепокладання або симптоми політичного аутизму. А якщо ви думаєте, що спочатку станете з лібералами по один бік барикад, а потім зможете їх наї..ти (маючи нуль сміливості, відсутню самоорганізаційну вертикаль, а в плані ресурсів рівно ніх..я), то ви просто ідіот.

Особливо небезпечно, коли глобалісти вселяють вам думку, буцімто дії, від яких вони мають виграти, - це ваша власна ініціатива, і до неї ви самі й прийшли, ба більше прагнули все життя. Це старий паршивий прийом описаний ще в попсових книжечках на зразок Дейла Карнегі "Як здобувати друзів і впливати на людей". Цей прийом дозволив їм привести вас до думки, що ви революційний авангард, що здійснює бунт за національну справу, і що вам слід бути ще радикальнішим і безкомпроміснішим аніж ці танцюристи з ліхтариками.

Однак після того як ви зробите свою справу, вони будуть засідати в парламенті, уряді, громадських та наглядових радах, виділяти держ.бюджетні кошти на фільми про лгбт та прийняття афганських біженців, а ви ... ну в кращому разі отримаєте хороші і романтичні спогади, а в гіршому будете сидіти або ж на вашій школі повісять меморіальну дошку.

Історія всіх вдалих "революцій гідності" від Гондурасу 1970х до Лівії та Єгипту підтверджує це правило, і Україна тут не могла бути винятком.

Але ж, скажете ви, хай там як, але зима 2013-14 показала, що український народ може мобілизуватись і ризикувати. Може й так, от тільки знову питання: чому наш народ мобілізується і ризикує тільки тоді, коли це схвалює 1+1, Майкл Щур і посольство США, а от коли йому вводять рабський трудовий кодекс, і проїзд по ціні половини місячної зарплати простолюду, або ж примусові медичні процедури, народ мовчить в ганчірку?

Так що ж, нам нічого не робити? Робити, але не піддаватись на патріотичний угар, що наглухо вивітрює весь здоровий глузд і пам'ятати: НІКОЛИ, НІКОЛИ, ЗА ЖОДНИХ ОБСТАВИН, не ставати по один бік з глобалістами.

Майонез Сороса