14.11.13

Київська влада повинна вплинути на ПАТ "Київенерго"

Київська влада повинна вплинути на ПАТ "Київенерго", яка на свій розсуд - без погодження з міською владою - хоче понизити температуру теплоносія.

ПАТ "Київенерго" повідомила, що знизила температуру теплоносія в тепломережах: воду для подачі у будинки будуть гріти по мінімуму - до 65 градусів. Більше того, в компанії вирішили призупиняти роботу котелень - з 7 ранку до 6 вечора.

За словами "Київенерго", компанія вирішила перейти на новий графік роботи, адже кияни нібито вже другий тиждень скаржаться на занадто високу температуру в квартирах. Дивовижно, що інформація про зниження температури теплоносіння в тепломережах з'явилася тоді, коли в Україні починається похолодання.

Відповідно до встановлених норм, затверджених Постановою КМУ №630 від 21 липня 2005 р. "Про затвердження правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення та типового договору про надання послуг...", температура повітря в кімнатах (за умови їх утеплення) повинна бути +18° C, у наріжних кімнатах - +20° C.

Я здивована тим, що на відповідну заяву енергокомпанії немає ніякої реакції від влади? Адже зниження температури теплоносія в тепломережах - це ж порушення норм Правил надання послуг з централізованого опалення та прав киян, які платять за теплопостачання, але не отримують його. Але, зрештою, чому тут дивуватися, адже те, що вже давно існувало неофіційно – ледь теплі батареї в квартирах серед лютих морозів - нарешті оприлюднене як офіційна позиція "Київренерго".

Тому я звернулася до голови КМДА О. Попова з проханням надати інформацію щодо того чи знав виконавчий орган Київради про відповідні наміри енергокомпанії та до ПАТ "Київенерго" з вимогою дотримуватися температури на рівні діючих норм та правил.

Тетяна Меліхова
голова фракції "БЮТ-Батьківщина" у Київраді