18.12.13

Янукович кине Путіна

На думку російського опозиціонера Бориса Нємцова, український Президент Віктор Янукович усеодно підпише Угоду про асоціацію з ЄС навіть після того, як Росія купить на 15 мільярдів доларів українських євробондів.

"Україна отримуватиме газ за європейською ціною 268 доларів (ціна в Німеччині 370 доларів, мінус транзит). Досі Україна платила за газ більше, ніж Німеччина, що абсурдно (410 доларів в четвертому кварталі). Путін купить українських євробондів на 15 мільярдів доларі. Гроші візьме з святого Фонду національного добробуту. Це — пенсійні резерви на випадок зниження цін на нафту. Замість вкладень в ліквідні активи, Путін роздає ці гроші олігархам (під час кризи 2008 року) і власнику шубосхову Якуніну на дорогу Москва—Казань. Всього у фонді 90 мільярдів доларів. Усі будуть профукані", — пише він на своїй сторінці у Facebook.


Він також переконаний, що усі домовленості тимчасові, які, у разі підписання Україною асоціації з ЄС, будуть скасовані. А Україна, додає він, всеодно підпише договір з Європою.
"Висновок: Путін допомагає Януковичу обратися і дає йому на вибори 15 мільярдів доларів (по 100 баксів з кожного з нас). Янукович кине. Гроші візьме і піде до Європи. І хто в цій історії лох?", — підсумував опозиціонер.