18.07.21

Стаття Путіна - подарунок українцям: «СПАСІБА ВОВА!»


Емоційний виступ Ірини Фаріон у програмі «Говорить Великий Львів» щодо статті президента країни-агресора.
«У своїй статті Путін вживає 11 разів слово мова. До такої міри безглузді речі він там говорить, що я, як доктор філологічних наук, цього коментувати не можу. Але це дуже класний посил для українського суспільства, що без московської мови в Україні Україну завоювати неможливо. Тобто одразу, як Україна заговорила б українською мовою, це «пуйло» не мало б кого тут захищати», - Ірина Фаріон, мовознавиця, народний депутат України VII скликання.
Нагадаємо, на офіційному сайті Кремля опублікували статтю українською та російською мовами про “про історичну єдність росіян та українців”. Автором зазначений президент РФ Володимир Путін.

Стаття українською мовою за обсягом – майже 40 тисяч символів.

Ця стаття просто переповнена історичними маніпуляціями і перекручуваннями.  Вона починається з того, що Путін наводить свою смішну фразу про те, що “українці та росіяни – один народ, одне ціле”. Також в статті написане про те, що, працюючи над цією статтею, Путін нібито “основувався не на якихось таємних архівах, а на відкритих документах, які містять добре відомі факти”.