30.05.22

В ISW надали прогноз яким буде подальший наступ РФ на Донбасі

Малоймовірно, що російські війська зможуть здійснювати кілька одночасних операцій

Успіх Росії у інтенсивних міських боях, ймовірно, буде повільним. Це пов’язано з тим, що російська кампанія на сході України, яка раніше була спрямована на повне захоплення Луганської та Донецької областей, тепер зосереджена майже повністю лише на Сіверськодонецьку.

Про це повідомили в американському Інституті вивчення війни ISW (Institute for the Study of War), пише Поштівка.

Що буде далі?

Експерти вважають: малоймовірно, що російські війська зможуть проводити кілька одночасних операцій.

Читайте також:  Нас чекає дуже тяжкий місяць, – Арестович

Ймовірно, росіяни надалі відмовляться від пріоритетів наступу на південний схід від Ізюму і на захід від Лимана на користь концентрації в найближчі дні наявних сил у Сіверськодонецьку.

Нагадаємо, на Сході України окупанти намагаються всіма силами захопити Сіверськодонецьк, для них це дуже важливе місто. Про це заявив президент України Володимир Зеленський у своєму вечірньому відеозверненні. За його словами, на захоплення Сіверськодонецьку Росія зараз кинула чималі сили і не зважає на втрати.

Сіверськодонецьк важливий для росіян на цьому етапі війни насамперед тому, що це передостанній великий населений пункт у Луганській області, який не контролюється росіянами. ЗСУ також контролює місто Лисичанськ, яке знаходиться в Сіверськодонецькому районі Луганській області.