18.09.23

На чорноморському узбережжі Болгарії знайшли уламок дрона з боєприпасом


Вночі 18 вересня на чорноморському узбережжі болгарського селища Тюленево виявили безпілотник, що ймовірно, ніс вибухівку. Як повідомили у Міноборони країни, для перевірки об’єкта на місце направили спецпризначенців. 

Тюленево – населений пункт країни-члена НАТО Болгарії. Він розташований за 70 км від кордону з Румунією, на територію якої вже неодноразово падали російські “шахеди” та їхні уламки. 

“Модульний загін зі знешкодження боєприпасів на Варненській військово-морській базі був задіяний сьогодні рано вранці після повідомлення про виявлену частину безпілотника з прикріпленим до нього предметом, що нагадує боєприпас. Об’єкт було виявлено сьогодні вночі в районі човнового причалу в Тюленевому”, – йдеться у повідомленні Міністерства оборони Болгарії.

За даними болгарських ЗМІ, про падіння безпілотника правоохоронцям повідомили місцеві мешканці. Журналісти видання Nova.bg з посиланням на очевидців писали, що довжина дрона становила від 3-3,5 метрів. До дрона був прикріплений контейнер із вибухівкою, стверджує видання. 

Співробітник готелю, що знаходиться на узбережжі Тюленево, опублікував фото знахідки.