19.09.23

Навіщо Байден гучно повідомляв про неминучу повномасштабну агресію Росії проти України

Байден знав, що буде війна Росії проти України, але нічого не зробив для того, щоб її зупинити. При цьому його адміністрація відкрито попереджала Україну про те, що Росія збирається вдертися в Україну з війною. Водночас Байден наголошував, що США не втручатимуться, а будуть захищати тільки країни НАТО, коли почнеться війна. Про причини такої дивної поведінки розповів політичний аналітик Дмитро Корнійчук.

Ось три головні причини.

1. Байден продемонстрував свою компетентність, мовляв, ми все знаємо. 

2. Байден запросив Путіна в Україну, адже оголосив на весь світ, що США захищатимуть тільки членів НАТО, а Україна не входить до НАТО, тому Штати не будуть її захищати.

3. Байден переклав вину за поразку України на самих українців, адже він про все попередив, а українці не підготувалися.

Це означає, що Байден домовився з Путіним і дав йому карт-бланш на початок бойових дій та анексію заздалегідь узгоджених територій.

США показали усьому світу, що війна буде, що втручатися вони не будуть, а Україну вони попередили. А те, що влада України нічого не робила і не готувалася до оборони, – це проблема України.

Отже, те, що Байден публічно попередив Україну про неминучу повномасштабну війну Росії проти України, – це зняття з себе відповідальності, а не бажання допомогти Україні.