24.03.24

Мільярдери Сорос та Уолтон купують частки у фармкомпаніях

Сімейні офіси американських мільярдерів Сема Уолтона та Джорджа Сороса придбали нові частини в біотехнологічних компаніях, які займаються розробкою ліків. Про це пише Bloomberg. 

Зазначається, що у четвертому кварталі 2023 року компанія Уолтона Walton Investment Team придбала частку у Madrigal Pharmaceuticals, яка розробляє ліки від захворювань печінки, за 8,2 мільйона доларів.

Soros Fund Management придбав нову частку у фармацевтичній компанії Merck & Co. на 24,5 млн дол. і ще одну частку на 19,2 млн дол. у компанії Eli Lilly, яка виробляє ліки для схуднення.

Інші інвестиційні фірми також придбали частинки окремих біотехнологічних компаніях, додає Bloomberg.

Так, сімейний офіс Девіда Бондермана Wildcat Capital Management придбав частку Praxis Precision, що спеціалізується на лікуванні неврологічних захворювань.

Інвестиції в медичне обладнання та технології охорони здоров'я — одна з найпопулярніших інвестиційних тем 2023 року, свідчать дані опитування сімейних офісів, проведеного UBS Group AG.

Зокрема, німецькі мільярдери Томас та Андреас Струеннгман допомогли створити компанію BioNTech SE, яка у партнерстві з Pfizer Inc. розробила першу вакцину від Covid, схвалену Управлінням з контролю за продуктами та ліками США.