18.03.24

Кацапи застосували тактику подвійного удару по Одесі та Миколаєву — розбір Братчука

Кацапські бандформування застосували тактику подвійного удару по Одесі 15 березня та Миколаєву 17 березня. Про це 18 березня, в ефірі одного з телеканалів розповів речник Української добровольчої армії “Південь” Сергій Братчук.

“Це так звана тактика подвійного удару, коли між першою та другою ракетною атакою є певна пауза. Вона здійснюється ворогом тільки з однією метою — всі прекрасно розуміють, що є попадання, що можуть бути поранені, можуть бути загиблі. Відповідно, є певний алгоритм дій, коли рятувальники і медики мають прибути на місце максимально швидко й розпочати допомогу пораненим, евакуацію можливих загиблих, евакуацію людей, які можуть перебувати на цьому місці. У цьому випадку ворог бив ракетами “Іскандер-М”, знову тимчасово окупований Крим. За нашими даними, це та сама точка, звідки й була обстріляна Одеса 15 березня. Відповідно, перша ракета прилетіла. Виїжджають на місце рятувальники, медичні працівники. Невелика пауза, тому що це балістика, все дуже швидко відбувається. І летить друга ракета, потрапляє туди ж”, — сказав він.

Братчук наголосив, що армія РФ продовжує тероризувати південь України, застосовуючи злочинні методи ведення бойових дій:

“У мене в ці дні дуже часто запитують, як можна пояснити логіку подібних обстрілів. Відповідь дуже проста — це не логіка, це тероризм. Терорист має бути покараний, покараний тільки силовою відповіддю”, — заявив він.

Спікер також висловив думку, що після останніх кацапських обстрілів Одеси та Миколаєва будуть змінені алгоритми дій рятувальників та представників медичних структур, щоб і допомогти постраждалим людям, і зберегти життя тих, хто надає їм допомогу.

Нагадаємо, 15 березня кацапські бандформування з інтервалом у кілька хвилин атакували Одесу двома ракетами “Іскандер”. Унаслідок ракетного удару загинула 21 людина, десятки поранених перебувають у медичних установах, дехто у важкому стані.